Peter Bergmans is geboren op 16 sept 1965 in De Rips, waar hij op 8 jarige leeftijd als leerling bij de plaatselijke drumband zijn lessen volgde. Op 12-jarige leeftijd ging Peter ook als slagwerker bij de fanfare spelen.
Daarna is hij met zijn toenmalige docent Harrie Klaus de slagwerkopleiding gaan verzorgen.In 1995 behaalde hij het instructeurdiploma voor slagwerkensembles bij Kreato in Thorn.
Peter is begonnen als instructeur bij GMK uit Gerwen en de slagwerkgroep van Koninklijke harmonie Euterpe uit Venray. Ook gaf hij de leerlingen les in Bakel en Lierop. Op dit moment is hij dirigent van het slagwerkensemble van Concordia De Rips, waar hij ook het jeugdensemble, Young Rhythm leidt.
En in dienst van KunstLokaal, verzorgt Peter de slagwerkopleiding van de leerlingen van Concordia. Ook bij St Caecilia Lieshout verzorgt Peter de slagwerklessen en heeft hij de leiding over het slagwerkensemble (drumband). Dit doet hij al vanaf 1998 en nog steeds met veel plezier. Ook heeft hij al verschillende goede resultaten behaald met deze slagwerkgroep.
Zelf maakt hij ook nog graag muziek op allerlei slagwerkinstrumenten zoals op de conga’s, djembé, marimba en drumset.

Cursussen