Het bewegingsprogramma’s voor mensen met o.a. Parkinson, MS, Reuma, niet aangeboren hersenletsel en voor wie graag wil bewegen.

Een danser werkt hard aan balans, kracht, coördinatie, houding en flexibiliteit. Juist deze vaardigheden worden bij deze ziekten het eerst aangetast. Bewegen is gezond! Het is niet alleen goed voor de mobiliteit, maar het kan zelfs een positief effect hebben op het ziekte proces.
De lichamelijke achteruitgang bij deze ziektes is direct en duidelijk zichtbaar en dat heeft grote impact op iemands leven. De beperkingen hebben vervolgens weer een grote impact op het sociale functioneren en op de psychische gesteldheid. Als je Parkinson, MS, NAH of Reuma hebt is dansen niet het eerste wat bij je opkomt. Toch ligt het meer voor de hand dan je op het eerste gezicht zou denken.

Dans daagt niet alleen het lichaam maar ook de geest continu uit. Een belangrijke voorwaarde van het succes van deze les is, dat het verder moet reiken dan een fysieke inspanning die gericht is op het bestrijden van de symptomen. Ook het trainen van het geheugen is belangrijk: het mechanisme om te kijken, om informatie tot je te nemen om te leren en om beslissingen te nemen. Daarnaast speelt het sociale aspect een cruciale rol. Dansend in Balans biedt een inspirerende en veilige omgeving om met gelijkgestemden actief te zijn en om je vrijer en onafhankelijk te voelen. De ervaring die je in deze les opdoet helpen je om je gedurende de week makkelijker te bewegen.

Enkele ervaringen van deelnemende dansers
– Dinsdagochtend gaan wij dansen. Iedere ochtend wanneer ik wakker word kijk ik vooruit wat de dag brengen gaat. Met een onvoorspelbare, grillige ziekte als MS vind ik het fijn om geen volle agenda, maar zeker ook geen lege agenda te hebben. Op de donderdag kan ik me erg verheugen op dansend in Balans. Dansen voor je gezondheid. Zo ervaar ik dat. MS kan ik niet genezen. Was het maar zo. Ik ervaar dagelijks de beperkingen en ongemakken. Maar ook dat er nog veel kansen liggen. Deze kansen liggen vooral in het dansen en bewegen op mooie muziek. Ook al moet ik soms gaan zitten of me vasthouden, aan mijn hele lichaam ervaar ik dat het dansen goed doet. Niet alleen mijn soms stijve en pijnlijke ledematen, maar ook mijn geest komt in beweging. En deze combinatie zorgt ervoor dat ik me gewoon heel goed kan voelen. Zelfs op een stoel kun je in beweging komen, ondersteund door muziek. Wij dansen in een groep met enthousiaste dansers en beperkingen verdwijnen dan voor een moment. Zo fijn om dit samen te doen, onder begeleiding van een enthousiaste en deskundige dansdocente. Ik geniet zo van het dansen dat ik ook voor thuis een dansprogramma heb gemaakt. Dat is dagelijks genieten van het bewegen op muziek. Voor mij is dit een onmisbare “medicijn” om mijn ziekte goed te verzorgen.
-Doordat ik de ziekte van Parkinson heb weet ik als geen ander hoe belangrijk het is om in beweging te blijven. Dansend in Balans ondersteund mijn coördinatie en balans die ik in het dagelijks leven nodig heb. Het dansen samen met anderen, onder professionele begeleiding, is erg plezierig en de wekelijkse bijeenkomsten geven mij de gelegenheid om tips en ervaringen uit te wisselen.

Ben jij na het lezen van dit stuk en de ervaringen van deelnemers (dansers) benieuwd naar deze lessen dan ben je van harte welkom, en wel elke woensdagochtend van 10.00 -11.15 uur in de balletzaal van Kunstlokaal, Vondellaan 49 , 5421PN Gemert.

De eerste 2 lessen zijn gratis want het is belangrijk dat je de lessen fysiek gaat ervaren om zo een gevoel te krijgen wat deze lessen met je doen.
voor meer info kun je mailen naar info@dansendinbalans.nl
of telefonisch 0630499240

Dansend in Balans <21 jr € 408,00
Dansend in Balans >=21 jr € 432,00
Proefles € 0,00

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht

Gegevens betalingsplichtige

Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht
Termijnen-veld is verplicht

Docenten

Over Dansend in Balans