John Klaus werd op 4 juli 1977 geboren in Bakel. Op 11-jarige leeftijd begon hij met trommellessen bij zijn vader Harrie, die eveneens instructeur is. Na lessen en diploma`s te hebben behaald bij Musis Sacrum Bakel (les van Harrie Klaus en Liesbeth van Asseldonk) en muziekschool Deurne (les van Jan v/d Boomen), ging hij de instructeurs-cursus volgen aan muziekschool Kreato in Thorn waar hij les kreeg van gerenommeerde namen als August Thissen, Jo Zinzen en Rob Janssen. Tevens heeft hij privé-lessen(drums) gevolgd bij drummer Rob Snijders.

Na het behalen van zijn instructeurs-diploma in 1999 werd hij instructeur van het slagwerkensemble Boxtel`s Harmonie te Boxtel alwaar mooie successen behaald werden zoals een eerste prijs met promotie naar de eerste divisie in 2005 en een Nederlands Kampioenschap in 2006 met lof der jury.
Sinds 2003 is hij werkzaam als docent slagwerk van Slagwerkgroep Musis Sacrum Bakel, waar hij het dirigeerstokje overnam van zijn vader Harrie. In 2007 werd ook met deze slagwerkgroep promotie naar de eerste divisie behaald.
In 2004 werd John aangesteld als docent slagwerk/ instructeur van de Slagwerkgroep van Fanfare St. Willibrordus in Lierop, waarmee hij in 2008 promoveerde naar de ere-divisie, en in 2009 landskampioen werd met lof der jury.
Sinds mei 2009 is hij werkzaam als docent slagwerk/ instructeur bij Slagwerkgroep Wilhelmina Hoogeloon.

Naast deze vaste aanstellingen zingt John nog in de Metallica tribute-band Imitallica en de rock/metalband Prinz Klauz en is hij een fervent voetballiefhebber (natuurlijk supporter van PSV). Het allerbelangrijkste voor een fijne samenwerking is volgens John een combinatie van een goede sfeer creëren binnen de club en hard werken. “het is natuurlijk fantastisch als je van je hobby je beroep kunt maken, en mag werken met enthousiaste mensen die alles voor hun hobby over hebben!”

Cursussen