Chris Leenders voltooide cum laude zijn slagwerkstudie en HaFa-directie (in respectievelijk 1995 en 1998) aan het Rotterdams Conservatorium. In november 1998 heeft hij in een afsluitend concert met de Marinierskapel zijn einddiploma HAFA-directie behaald. Naast zijn vaste aanstelling als paukenist bij het Residentie Orkest werkt hij als freelance slagwerker bij diverse orkesten en ensembles. Hij maakte deel uit van Percussive Rotterdam, waarmee hij in 1993 de speciale slagwerkprijs op het ‘Internationale Gaudeamus Vertolkers Concours’ won.
Hierna volgden vele concerten met als hoogtepunten onder andere optredens tijdens de Internationale Ferienkurs fur neue Musik in Darmstadt, concerten in het Microtonal Festival te Londen, de P.A.S. Convention in Columbus/Ohio en in het Centre George Pompidou te Parijs. Naast zijn vaste werkzaamheden als docent aan het Rotterdams Conservatorium dirigeert hij zeer uiteenlopende programma’s met orkesten en ensembles.
Ook heeft hij de laatste jaren bij diverse orkesten opgetreden als slagwerksolist, is hij coach van het Nationaal Jeugd Orkest en neemt hij als jury/examinator zitting in div. concoursen en examens.
Hij verzorgt de slagwerklessen van Harmonie Excelsior in Gemert en geeft leiding aan de Slagwerkgroepen.

Cursussen